fbpx

#Garduri fara rugina

e-garduri.ro-logo

Gard metalic: fier sau aluminiu? 5 criterii obligatorii de care sa ții cont

5 Criterii obligatorii de care să ții cont când alegi un gard metalic

Dacă citești acest articol înseamnă că ești în căutarea unei soluții potrivite de gard metalic și porți pentru curtea ta. Nu ești singurul.

Majoritatea oamenilor se grabesc în procesul de alegere a gardului, iau in calcul doar prețul și ajung să aibă probleme neașteptate cum ar fi:

  • Gardul începe să ruginească. Oricât de bine este construit și vopsit, gardul din fier este afectat de schimbările de temperatură, de precipitații și de soare ajungând inevitabil să rugineasca.

  • Are nevoie de intreținere periodică. Dacă vopsirea este necorespunzătore, gardul va avea nevoie de curățare și vopsire periodică, acțiuni ce sunt costisitoare și consumatoare de timp. Nu mai vorbim de stresul creat de această activitate obligatorie. Beneficiarii ajung să investească foarte mult timp și bani în întreținerea gardului iar rezultatul nu este de durată.

  • Funcțonarea porților devine deficitară la unele garduri datorită greutății mari a porților. Atât feroneria cât și kiturile de automatizare a porților sunt solicitate suplimentar datorită greutății și ajung să se lase, să scarțâie în timpul utilizării și să nu se mai închidă.

  • Durabilitatea gardului este rezultatul tuturor acestor dezavantaje.
Poarta culisanta aluminiu

Ce trebuie să ai în vedere atunci când alegi gardul pentru proprietatea ta?

Dacă vrei un gard pe care să îl exploatezi de-a lungul a zeci de ani și de care să te bucuri din plin, atât din punct de vedere estetic cât și funcțional, este important sa analizezi opțiunile pe care le ai în funcție de urmatoarele criterii:

1) Materialul gardului metalic

Care este cel mai bun mai bun material pentru un gard metalic?

Atunci când alegi gardul trebuie să te asiguri că este construit dintr-un material rezistent, care să arate bine și care să poată fi intreținut cu ușurință în timp.

 Gardurile din fier și cele din aluminiu au o rezistență mecanică bună. Dar atenție: atât la fier cât și la aluminiu, există opțiunea gardurilor de tip jaluzea care sunt realizate din tablă zincată și vopsită 0,3mm – 0,6mm (tablă de acoperiș) respectiv din profile „Z” din aluminiu subțiri care nu oferă aceeași rezistență mecanică.

e garduri.ro gard metalic fier sau aluminiu 5 criterii obligatorii

2) Tipul de vopsire

Cum trebuie vopsit un gard astfel incat culoarea sa se mentina zeci de ani fara costuri de intretinere?

Lamele gard aluminiu

Secretul unei vopsiri de calitate stă în pregătirea corespunzătoare a suprafeței care urmează a fi vopsită. Pregatirea chimică a suprafețelor este cea mai bună opțiune.Vopsirea electrostatică asigură o acoperire perfectă, fără vopsea care curge sau diferențe între suprafețele vopsite orizontal și vertical.

Din păcate, la vopsirea fierului, fie că este vopsire în câmp electrostatic cu pudră sau cu vopsea lichidă aplicată prin pulverizare, pregătirea suprafeței este de cele mai multe ori necorespunzătoare sau inexistentă. Din acest motiv, vopsirea fierului nu este suficient de durabilă. In cele din urmă, rugina își va face apariția într-un interval de 6 luni până la 3 ani. 

Pentru împiedicarea apariției ruginei, o alternativă pentru fier este zincarea și apoi vopsirea dar acest proces ajunge să fie costisitor.

La aluminiu, vopsitoriile specializate au etapa de pregătire a suprafeței foarte bine pusă la punct pentru că aici se realizează și vopsirea profilelor din aluminiu care se folosesc la tâmplăria din aluminiu unde există standarde privind calitatea vopsirii. In plus, aluminiul nu ruginește. La aluminiu, masuri suplimentare speciale se iau în cazul vopsirii gardurilor care se monteaza în zone cu salinitate mare cum este zona litoralului.

3) Usurinta in utilizare

Garduri metalice care se manevreaza usor si dureaza in timp – Ce sa iei in calcul?

Este foarte important ca greutatea gardului sa fie una mica, in asa fel incat sa fie usor de exploatat. Un gard cu porti greoaie va necesita sisteme mult mai complexe de automatizare si va fi mult mai greu de manevrat manual.

 

Poarta autoportanta aluminiu

4) Montajul

Montaj facil, daca vrei sa-ti montezi singur gardul

In utima perioadă, companiile producătoare de garduri oferă sisteme de montaj DIY (Do It Yourself) pentru garduri. Dacă îți dorești să-ți montezi singur gardul, asigură-te că achiziționezi un sistem la care montajul gardului să fie facil.

In sectiunea urmatoare poti vedea procesul de montaj de la e-garduri.ro.

5) Investitia financiara pe termen lung

Garduri metalice pentru care platesti doar la inceput. Fara costuri ascunse pe termen lung

În mod ideal, singura investiție în gard trebuie să fie cea inițială. Din păcate, în cazul multor tipuri de garduri este nevoie de investiții serioase în revopsiri și recondiționări

 Cele 5 criterii sunt esențiale pentru alegerea unui gard metalic de bună calitate. Dacă ții cont de ele, vei putea avea un gard durabil si functional pe termen lung. Nu ar trebui să te mulțumești cu asta însă. Un gard bun nu este doar un gard care îți face treaba, ci și un gard care arată foarte bine.

Ce trebuie să mai iei în calcul la alegerea gardului și a porților?

De asemenea, există o mulțime de alte detalii care pot face diferența în întregul proces de achiziție.

Iată câteva sfaturi de la specialiști, care te vor ajuta să te bucuri de o experiență completă atunci când achiziționezi un gard:

  1. Asigură-te că poți personaliza gardul! Orice proprietar își dorește să iasă în evidență printr-un design unic. Exista multe modele de garduri moderne metalice fie că este vorba de gardurile din fier sau de gardurile din aluminiu.

  2. Asigura-te că livrarea gardului este facută rapid! Timpul de livrare este o problemă serioasă, cu care se confruntă mulți furnizori! Pentru beneficiari, întârzierea livrării poate să fie consumatoare de bani si de timp. Este important să alegi un furnizor care să îți poata livra la timp produsul solicitat;

  3. Caută soluții moderne de acționare a porților! Un gard modern trebuie să ofere siguranță si ușurință în utilizare. Soluțiile moderne, precum culisarea telescopică automatizată sau porțile batante bi-fold pot îmbunătăți în mod considerabil experiența utilizatorului.

AFLĂ MAI MULTE
despre achiziția și instalarea unui gard

Castiga o sedinta de consultanta GRATUITA si un voucher de 100 lei la achizitie completand formularul de mai jos.

Alte articole

MENIU

INTREBARI FRECVENTE

SUNA ACUM

Completează și primești CADOU:

  • 1 Voucher de 100 lei la achizitie
  • 1 sedinta de consultanta GRATUITA cu unul dintre tehnicienii nostri

In sedinta GRATUITA de consultanta vei primi sfaturi si o propunere personalizata pentru garduri/porti care se incadreaza in cerintele tale (design/buget)