Poți căuta pe google ”panou gard metalic sau de aluminiu”. Așa i se spune. E o componentă a gardului. Pentru că un gard înseamnă, de fapt, fundația, stâlpii de beton sau metal și panourile, plus porțile pietonale sau auto, adică un sistem de panou de garduri.
Numai că noi nu-i spunem așa, pentru că noi nu facem doar panouri, ci SISTEME de panouri de gard. Probabil că nu sună a mare diferență pentru tine, așa că o să-ți explicăm care sunt diferențele.
Un panou de gard de aluminiu înseamnă:
- montanții de margine, pe care tu sau meșterul cu care lucrezi trebuie să-i fixeze de stâlpii de beton.
- un număr de lamele de gard pe care le glisezi în șanțurile montanților.
- un anumit număr de distanțiere care să asigure distanța pe care o dorești între lamele.
- niște șuruburi cu care fixezi lamela de jos și pe cea de sus și distanțierele.
- niște capace de stâlpi și de mascare.
Arată frumos în poze când e gata, dar nu e spectaculos când primești pachetul cu piesele.
Dacă ți-ai contractat o echipă care să îți monteze gardul, toată treaba cade în sarcina meșterilor, deci nu e o problemă, însă presupune un cost suplimentar și un grad de risc, în caz că echipa de meșteri nu are experiență la montarea gardurilor.
Dacă, însă, vrei să-l montezi singur, ca să mai reduci din costuri, montarea panoului de gard poate fi o bătaie de cap mai mare sau mai mică, în funcție de cât de bine te pricepi și de cât de mult îți place să faci asta.
Noi ne-am gândit că ar fi mai comod pentru tine să te scutim și de cheltuială suplimentară, și de disconfort, așa că am proiectat și creat un SISTEM DE PANOU DE GARD.
Asta înseamnă că îți trimitem panoul pre-asamblat și gata de montaj, trebuie doar să-l prinzi de stâlpii de beton cu o filetantă și șuruburile livrate la pachet. Am adăugat în sistem câteva detalii de design și funcționalitate pe care noi le considerăm importante:
- Am adăugat la montanții de margine un profil special care lasă mai lată marginea în care ai de fixat panoul de stâlpi, ca să îți fie comod când pui filetanta acolo. Găurile sunt deja date în margine. Practic, ce ai de făcut tu e să pui câteva șuruburi.
- Această margine mai lată are și un touch de eleganță, care adaugă la tonul de robustețe și suplețe pe care îl urmărim în design.
- Am prevăzut găuri alungite acolo unde sunt prinse lama de jos și lama de sus, ca să permită glisarea și alungirea lor cu până la 1 cm. Asta corectează eventualele diferențe de distanță între stâlpii de beton, practic permite alungirea lamelelor pe orizontală cu până la 1 cm.
- Am asigurat un joc milimetric al lamelelor pe orizontală, între montanți. Asta permite permite ca metalul să se dilate și contracte la diferențele de temperatură din mediu, fără ca aceste procese naturale să le curbeze în timp.
Înțelegi acum de ce, pentru noi, ”SISTEM” e un cuvânt pe care-l pronunțăm cu mândrie și responsabilitate.